Дизайн за социални мрежи

Дизайн за социални мрежи Facebook и Instagram

Създаване на рекламни визии

За реклама в Facebook и Instagram

Рекламните визии или още по-известни, като банер реклами за социални медии се използват за постигане на две основни цели.

Първата основна цел на банер рекламата е да привлече вниманието на потребителя и да го накара да спре с „машиналното“ скролиране и да фокусира вниманието си върху съдържанието на рекламната визия.

Втората основна цел е да генерира любопитство и да подтикне потребителя да кликне върху рекламната визия или екшън бутона съдържащи линк към съответната landing page (уеб страница) или онлайн магазин, където може да научи повече за продукта или услугата, с възможност да извърши покупка.

Вторична цел  на  използването на рекламни визии в социалните медии е задействието на специализирани тригиери, интегрирани в съответната landing page (уеб страница) или онлайн магазин.

Чрез задействието на тези тригери се активират комплекс от автоматизирани маркетинг инструменти, които имат за цел да превърнат всеки посетител на уеб сайта или онлайн магазина в клиент на момента или чрез постепенно и последователно убеждаване, получавайки различни автоматизирани съобщения.