Изработка на банери

Изработка на рекламни уеб банери.

Какво е рекламен банер?

Рекламният уеб банер представлява изображение, което обикновено е съставено от снимка, графични елементи и кратко рекламно  текстово съдържание.

Банера е възможно най-кратката и ценово достъпна визуална форма за реклама в Интернет.

Основна цел на рекламния банер е да привлече внимание, да генерира любопитство и да подтикне потребителя да извърши действие - да кликне върху банера в резултат на което той бива  директно отведен към конкретно съдържание за да научи повече за услугата, продукта, събитието или промоцията.

Къде може да рекламираме с банери?

Рекламния банер се позиционира на специално и предварително определени места в уеб страниците на различни рекламодатели, като информационни уеб сайтове, уеб сайтове за обяви,  на браншови организации, сайтове за развлечения, игри музика и други.

Кой и защо най-много използва рекламни банери?

Рекламния банер е изключително приоритетен и най-много използван рекламен инструмент за привличане на нови потенциални клиенти за онлайн магазините. Това е така, защото най-ценното му качество за онлайн търговията е, че той се явява "ключа" за активирането на поредица от автоматизирани процеси, които имат за цел да убедят потребителя да купи конкретен продукт сега или на по-късен етап, чрез различни форми за напомняне - че потребителя скоро не посещавал онлайн магазина, че има не завършена поръчка,  има нови продукти, има промоция на продукти  които е разглеждал преди седмица.

Изработка на банери - видове

Статични банери

Какво представлява статичния банер?

Статичния рекламен банер е  изображение - композиция, която обединява в себе си снимка, графични елементи и текстови ключов призив.

Анимирани банери

Какво е анаимиран банер?

Анимирания банер е малко по-сложна - композиция, която обединява в себе си снимка/и, графични елементи, които са раздвижени по атрактивен начин и текстови ключов призив.

Изработка на рекламни банери

Изработване на банери за онлайн реклама в най-използваните стандартни размери

Skyscraper
120х600px.

Skyscraper  е стандартен вертикален банер с размер 120px ширина и 600px дължина. Използва се сравнително по-рядко и обикновено се позиционира в левия  или десния sidebar на уеб сайта на рекламодателя.

Wide Skyscraper
160х600px.

 Wide Skyscraper  е стандартен вертикален банер с размер 160px ширина и 600px дължина. Използва се също по-рядко и обикновено се позиционира в левия  или десния sidebar на уеб сайта на рекламодателя.

Half Page Banner
300х600px.

Half Page Banner - е стандартен вертикален банер с размер 300px ширина и 600px дължина. Може да използвате този банер размер при 95% от рекламодателите (включително и в Google Ads).

Vertical Rectangle
240х400px

Vertical Rectangle е вертикален банер с размер 240px ширина и 400px дължина. Сравнително рядко използван размер. Може да се срещне при индивидуални рекламодатели.

Mobile Leaderboard
320х100px

Банер известен още като "голям мобилен банер". Този размер се използва като алтернатива на размерите 320х50 и 300х250.

Използва се основно за реклама на мобилни устройства.

Billboard
970х250px.

BILLBOARD банера обикновено се използва в горната част на уеб страниците и заема почти цялата ширина на уеб страницата със своята 970px ширина и 250px височина, банера си осигурява забележима самостоятелност.

Large Leaderboard
970х90px

Банер LARGE LEADERBOARD може да се използва както горната част на уеб страницата, така и в съдържанието като визуален разделител на секции. Този банер също, като уеб банера BILLBOARD използва почти цялата ширина на страницата, но височината му е по-малка само 90px , което го прави по-удобен за интеграция в съдържанието.

Leaderboard
728х90px

LEADERBOARD банера е класически стандартен  хоризонтален банер с ширина 728px и височина 90px. Много често срещан в новинарските уеб сайтове. Използва се масово при над 95% от рекламодателите.

Small Leaderboard
468х60px

SMALL LEADERBOARD - е хоризонтален банер с ширина 468px и височина 60px. Банери с този размер сравнително рядко се срещат.

Square
250х250px

SQUARE - е стандартен квадратен рекламен уеб банер с ширна 250px и височина 250px. Този размер сравнително по-често се среща в платформите за банер реклама.

Small Square
200х200px

SMALL SQUARE - е рекламен банер с по-малка рекламна площ - ширна 200px и височина 200px. Този размер  по-рядко се използва за банер реклама.

Medium Rectangle
300х250px

MEDIUM RECTANGLE - е стандартен правоъгален рекламен уеб банер с ширна 300px и височина 250px. Този размер е един от най-използваните  размери в почти всички платформи за банер реклама, както и при индивидуални рекламодатели (специализирани информационни уеб сайтове със собствена банер система).

large rectangle
336х280px

LARGE RECTANGLE - е правоъгълен банер с по-голяма рекламна площ - ширина 336px и височина 280px. Този размер не се използва често. Може да се срещне при някои рекламодатели (специализирани информационни уеб сайтове със собствена банер система).