seo оптимизация

SEO оптимизация - същност, значение и ползи.

SEO оптимизация на сайт - Search Engine Optimization

Какво е SEO оптимизация на сайт- това е една от най- важните дейности при създаването на един сайт. От това дали ще бъде извършена до как ще бъде извършена SEO оптимизацията на уеб сайта ви, зависи вашето класиране в резултатите на Google, при потребителско търсене на предлаганата от вас услуга или продукт.

За Search Engine Optimization ще намерите още много информация в Интернет както за самата дефиниция - SEO оптимизация /Search Engine Optimization/ , така и различни гледни точки на SEO специалисти, за това как трябва да се оптимизира един сайт.

Тук ние ще Ви представим какво е SEO оптимизацията от три основни гледни точки от които нашите SEO специалисти се ръководят, за да постигнат най-добрият резултат в SEO оптимизирането.

I. SEO оптимизация за търсещите машини.

За търсещите машини от основно значение е качественото съдържание в сайта, техническите възможности на уеб сайта (responsive  дизайн, скорост на зареждане, структура и други), наличието както на качествени вътрешни връзки, така и на насочващи външни връзки към уеб сайта.

SEO оптимизиране - On-page SEO.

 1. Да бъде с отлично структурирано и достатъчно по обем съдържание (текст, снимки, download файлове и други).
 2. Добре изградено SEO семантично ядро.
 3. Да няма плагиатство на съдържание.
 4. Да бъдат правилно използвани SEO елементите.
 5. Да бъде с Responsive дизайн.
 6. Без неработещи "счупени" линкове.
 7. Да зарежда бързо.
 8. Правилно канонизиране на дублирано на съдържание.
 9. Да бъде "Жив" - да се актуализира по-често.

II. SEO оптимизацията от гледна точка на SEO специалистите.

Съставяне план за SEO оптимизация.

 1. Запознаване със сайта.
 2. Запознаване с доклада от SEO одита, при наличие на такъв.
  (наличието на качествен детайлен SEO одит, предоставя достатъчна информация за да скъси срока за оптимизация на сайта до 50%)
 3. Преглед на основната структура на съдържанието
 4. Преглед на SEO елементите
 5. Преглед на техническата структура на сайта.
 6. Преглед на Google инструментите за статистика и анализ.
 7. Запознаване в детайли с услугите / продуктите които се предлагат.
 8. Проучване на онлайн конкурентната среда в която се развива уеб сайта.
 9. Проучване на потребителското поведение към предлагания продукт или услуга.
 10. Съставяне на план график и стартиране на дейностите.

III. SEO оптимизацията и потребителя

През последните няколко години  Интернет пространството се преизпълни с всякаква полезна и не и чак толкова полезна информация. Това е резултат от възможността всеки с достъп до Интернет да добавя съдържание, под каквато и да е форма. 

В резултат на което значително нараства необходимостта от създаване и развитие на нови и повече възможности, които да бъдат прилагани от търсещите машини за филтрация, цензуриране и контрол при извеждането на съдържание в своите резултати при потребителско търсене.

В тази връзка Google е една от водещите. Според статистиката тя е и най - популярната и предпочитана търсачка в България. На всеки един от нас се е случвало да се нуждаем от конкретна информация и първото място за което се сещаме да потърсим информация е  Google. 

Търсачката често се случва да ни предостави такъв огромен обем от резултати, че е над възможностите ни да изчетем всеки един изведен резултат.

Да, и Google отчита това като проблем. За да предложи решение на този проблем, най-популярната и авторитетна търсачка Google през последните години непрекъснато развива и надгражда своите възможности за оптимизиране на търсенето.

За да покрие високите очаквания на потребителите си и да запази своя авторитет, като световен лидер при търсачките, Google разработи и предостави допълнителни възможности на потребителите. Вече те могат да търсят информация по различни зададени критерии като: ключови думи, цели изрази, точни дефиниции, файлове, търсене по снимка, чрез аудио и други.

За да може потребителя да редуцира големия обем от информация, която Google му е предоставил в своите резултати, понякога се налага потребителя да използва допълнителни методи за филтрация на резултатите(например като постави в кавички критерия - ключовата дума или фраза за търсене).

Но дори и тогава в зависимост от търсения критерии, полученият обем от информация все още е сравнително голям и ще отнеме време на потребителя да намери това от което търси.

Тук на помощ за Google и потребителя  идва резултата от правилно извършената SEO оптимизация, чрез SEO елемента DESCRIPTION. За някой по-известен като  SNIPPET фрагмент (Научи повече за SNIPPET - ТУК), благодарение на който при 85%-90% от търсенията потребителя достига до търсената информация без да е необходимо да отваря на ред всяка класирала се в резултата на Google уеб страница.

SEO ОПТИМИЗИРАНЕ - КАКВО ВКЛЮЧВА УСЛУГАТА

 • Преглед на съдържанието в уеб сайта
 • Изготвяне на текуща оценка на SEO оптимизацията
 • Преглед на Google статистика и анализ.
 • Проучване на онлайн конкурентна среда.
 • Оценка на потребителското поведение към продукта / услугата
 • Надграждане и настройка на SEO модули.
 • Сегментация, структуриране и оптимизиране на ключово съдържание.
 • Оптимизиране на ключови функционалности.